naar top
Menu
Logo Print

Hydrauvision ontwikkelt geavanceerd hydraulisch systeem aspergerobot

HydrauvisionAvL Motion B.V. ontwikkelt een innovatieve selectieve asperge-oogstrobot om de intensieve arbeid die het oogsten van asperges vraagt, te vervangen. Hydrauvision leverde het hydraulisch systeem inclusief componenten.

 


HydrauvisionOver het project

Nadat nauwkeurig de locatie van de asperge is bepaald, snijdt een oogstmodule de asperge op de juiste lengte af. Deze wordt vervolgens door speciale grijpers uit de aarde gehaald. Eén oogsthandeling duurt op deze manier maar een fractie van de tijd van een traditionele oogsthandeling.HydrauvisionDoor moderne technieken rijdt de oogstmachine met constante snelheid door terwijl de asperges worden geoogst. Dit allemaal zonder de asperges te beschadigen. Hydrauvision heeft het hydraulisch systeem voor deze asperge-oogstmachine ontworpen, de bijbehorende componenten geleverd en is verantwoordelijk voor het functioneren van het hydraulisch systeem.

HydrauvisionOver de oplossing

Het hydraulisch vermogen wordt geleverd door twee Danfoss pompen. Danfoss PVG ventielen zorgen voor een nauwkeurige regeling van de verschillende functies, waaronder de rijaandrijving van de machine. Door de nauwkeurigheid van de ventielen is het mogelijk om de machine een constante snelheid van 1 m/s te laten rijden onafhankelijk van andere hydraulische functies.
De hoogteregeling van het oogstframe is een nauwkeurige en snelle regeling waarvoor  3 stuks proportionele ventielen zijn voorzien. Voor de conditionering van het systeem zijn filters en een koeler toegepast. Ook heeft Hydrauvision de bestaande hydrauliek tank verbeterd en aangepast.

HYDRAUVISION

HYDRAUVISION

BUYS BALLOTSTRAAT 14
4507 DA SCHOONDIJKE
+31885747000
-