naar top
Menu
Logo Print

EMERSON HELPT U ROI TE VINDEN IN IIOT

Roel Van Doren, voorzitter Emerson Automation Solutions Europe
Roel Van Doren, voorzitter Emerson Automation Solutions Europe

Roel Van Doren legt uit hoe IIoT operationele prestaties boost

Industrieel Internet of Things (IIoT) brengt met een digitale revolutie realtime inzichten en grenzeloze expertise mee. Klinkt mooi in theorie, maar veel bedrijven hebben moeite om door het IIoT-bos de bomen van de return on investment te zien. Daar kan Emerson - met zijn uitgebreide portfolio van branchekennis - het verschil maken. Hieronder legt Roel Van Doren, voorzitter van Emerson Automation Solutions Europe, u beknopt uit hoe dat gebeurt. Hij zal op Euromaintenance 4.0 in Antwerpen het uitgebreide verhaal doen tijdens zijn lezing 'Putting the ROI in IIoT'.

 

Hoe helpt Emerson klanten om operationeel te verbeteren?

“Suboptimale operationele prestaties in de industriële sector zijn verantwoordelijk voor ongeveer 1 biljoen dollar per jaar aan productiviteitsverlies. Om dit probleem aan te pakken, moeten producenten mikken op 'Top Quartile' operationele prestaties, een plek in de beste 25% van vergelijkbare industriële spelers. Dit door het maximaliseren van de uptime, reduceren van registreerbare veiligheidsincidenten, drastisch verminderen van het energieverbruik en creëren van een kostenefficiënte productie. Het Emerson Operational Certainty programma combineert industriële expertise, consultancyservices, comprehensieve automatisatietechnologieën en IIoT-oplossingen om klanten te helpen om pragmatische strategieën te definiëren, implementeren en zo Top Quartile prestaties te leveren. Eén van de elementen daarbij is het benutten van het enorme potentieel van IIoT om operationele verbeteringen en een significante return on (technologisch) investment te bereiken."

 

operational certaintyHoe kan IIoT operationele verbeteringen ondersteunen?

“Producenten gebruiken al jaren digitale netwerken om processen te monitoren, te beheersen en om de status en conditie van uitrusting te begrijpen. Uitgebreide 'digitale ecosystemen' benutten het voordeel van (al dan niet draadloos) geconnecteerde en cloudgebaseerde netwerkmogelijkheden en bieden de technologische fundering voor bedrijven om veilig IIoT-toepassingen te implementeren. Door de data-uitwisseling via het internet te faciliteren, maakt IIoT het mogelijk voor bedrijven om hun experts te voorzien van veel meer informatie om zo doordachte keuzes te kunnen maken die bijdragen tot verbeterde operationele prestaties.

 

Hoe ondersteunt Emerson de implementatie van IIoT?

Het Plantweb™ digitale ecosysteem van Emerson vormt het meest comprehensieve, geïntegreerde IIoT-portfolio in de industrie, dankzij het ongeëvenaarde netwerk van sensortechnologieën, veilige connectiviteit, data-analysesoftware en Microsoftgedreven cloudservices. Plantweb™ voorziet waardevolle, realtime data vanuit intelligente sensortechnologiën over heel de industrie. Met gebruik van robuuste, schaalbare software worden data omgezet in actiegerichte inzichten en op een veilige manier beschikbaar gemaakt voor elke geautoriseerde persoon, waar die zich ook mag bevinden."

 

Emerson MonitoringHoe passen draadloze fabrieken hierin?

“Het verzamelen van gegevens over de hele fabriek gebeurt steeds meer, door de verhoogde beschikbaarheid en betaalbaarheid van innovatie, gemakkelijk te installeren sensoren, vooruitgang in draadloze technologie en analytische capaciteiten. Meer sensorpunten toevoegen laat een firma toe om activiteiten beter te begrijpen en processen te optimaliseren, wat leidt tot verbeterde productiviteit en meer winst."

 

Draait IIoT dan simpelweg rond het verzamelen van meer gegevens?

“Het verzamelen van gegevens over de hele fabriek is enkel een begin. Eens gecapteerd, helpen cloudgebaseerde analytische tools de experten om informatie om te zetten in intelligente inzichten. Om dit te ondersteunen, biedt Emerson continu assessment vanop afstand voor kritieke uitrusting en processen. De actiegerichte inzichten gaan naar de plant managers die de operationele en maintenance-efficiëntie moeten verbeteren. Dit noemt Emerson 'Connected Services'. Ondersteuning via op inschrijvingen gebaseerde conditiemonitoringdiensten vermijdt dat u afhangt van in-house experten, en zorgt voor leveringsverbeteringen en significante kostenverlagingen. Dit vooral door het vroegtijdig opsporen van potentieel uitrustingsfalen of procesverstoringen. Resultaat: betere maintenanceplanning, verbeterde procesbeschikbaarheid en verminderde onderhoudskost."

 

Hoe snel kunnen ondernemingen een ROI realiseren?

“Eén van onze klanten uit de olie- en gasindustrie verwezenlijkte een return on investment na 9 maand bij de implementatie van een warmtewisselaarmonitoringsysteem. Het systeem identificeert vervuiling die procesonderbrekingen en energieverliezen veroorzaakte. Een raffinaderij installeerde dan weer een pompconditiemonitoringsysteem om te voorkomen dat pompfalen shutdowns veroorzaakte. Het systeem - dat trillingen, cavitatie en vloeistofverliezen via de afdichtingen monitort - zorgde voor een besparing van 17% in onderhoudskosten."

Emerson zal zijn IIoT-oplossingen tonen op de beurs Euromaintenance 4.0 te Antwerpen. Meer info op www.emerson.com/Plantweb.

logo Emerson

EMERSON PROCESS MANAGEMENT

EMERSON PROCESS MANAGEMENT

DE KLEETLAAN 7B
1831 DIEGEM
+3227167711
+3227258300