naar top
Menu
Logo Print

OPTIMALISEER UW FABRIEKSPRESTATIES MET PREDICTIEVE ANALYSE

Emerson presenteert oplossingen op Euromaintenance 4.0

De digitale transformatie en predictieve analyse leiden op het gebied van assetmanagement en fabrieksonderhoud tot een veelheid aan mogelijkheden die bijdragen tot een prestatieboost voor uw fabriek. Tijdens Euromaintenance 4.0 in Antwerpen presenteerde Emerson zijn nieuwste automatiseringstechnologieën en -diensten ter ondersteuning van het onderhoud, de betrouwbaarheid en conditiebewaking van uw machinepark. Aan bod kwamen onder meer toepassingen voor kleppenbeheer in de cloud, draadloze corrosiebewaking en een nieuwe app die inspectierondes efficiënter maakt voor operators.

 

CONNECTED SERVICES CENTRE
Het Connected Services Centre van Emerson biedt een continue monitoring op afstand van kritische apparatuur en processen en levert bruikbare inzichten om de efficiëntie van het onderhoud te verbeteren

CONNECTED SERVICES CENTRE

Tijdens de conferentie beschreef Roel Van Doren, President Emerson Automation Solutions Europe, hoe de digitale transformatie onze industrieën volop kansen biedt voor betekenisvolle verbeteringen op het gebied van betrouwbaarheid en operationele prestaties.

“Door datadistributie via internet te faciliteren, beschikken IIoT-experten over extra informatie om goed geïnformeerd te beslissen. Het startpunt vormen data die van over de hele fabriek worden verzameld. Vervolgens helpen cloudgebaseerde analysetools om tot intelligente inzichten te komen.

De Connected Services van Emerson bieden een continue monitoring op afstand van kritische apparatuur en processen en leveren bruikbare inzichten om de efficiëntie van het onderhoud te verbeteren. Als de expertise niet ter plaatse aanwezig is, biedt Emerson ondersteuning via abonnementgebaseerde statusmonitoringservices die verbeteringen en aanzienlijke kostenbesparingen opleveren, met name door een vroegtijdige detectie van mogelijke storingen. Dat kan leiden tot een betere onderhoudsplanning, een grotere beschikbaarheid van processen en beperktere onderhoudskosten."

 

Niet-intrusieve kleppenstatusmonitoring

Connected Services for Control Valves biedt realtime, niet-intrusieve statusmonitoring. De service wijst klanten een Emerson-expert toe die gebruikmaakt van geavanceerde analytics en Microsoft® Azure-technologieën om kleppendata te beoordelen en te interpreteren en bruikbare inzichten te verschaffen voor betere betrouwbaarheid, veiligheid en prestaties.

 

Draadloze integriteitsbewaking

Tot op vandaag zijn vele procesmetingen nog intrusief, en ze vereisen regelmatig onderhoud. Ze zijn ook niet eenvoudig te installeren en in vele gevallen is daarvoor een procesuitschakeling nodig. Recente ontwikkelingen maken niet-intrusieve proces- en elektrische metingen mogelijk, waardoor alle traditionele obstakels uit de weg worden geruimd. De niet-intrusieve integriteitsbewakingssystemen van Emerson maken gebruik van unieke sensortechnologie en leveren realtime draadloos data om metaalverlies door corrosie of erosie in het leidingwerk continu te monitoren. Die extra sensorpunten zijn kosteneffectief te implementeren en leveren dus de extra data om slimmere en bruikbare beslissingen te ondersteunen.

 

App voor AMS Trex™ Device Communicator
Een app voor Emerson's AMS Trex™ Device Communicator helpt het personeel bij het nauwkeurig vastleggen van data over de toestand van installaties in het veld en deelt die data automatisch met andere systemen in de fabriek, zodat cruciale informatie bij de besluitvormers terechtkomt.

Hulp bij inspectierondes

Een app voor Emerson's AMS Trex™ Device Communicator helpt het personeel bij het nauwkeurig vastleggen van data over de toestand van installaties in het veld en deelt die data automatisch met andere systemen in de fabriek, zodat cruciale informatie bij de besluitvormers terechtkomt. Dat maakt het bij abnormale fabrieksomstandigheden gemakkelijker om actie te ondernemen op basis van data die zijn verzameld tijdens operator- of onderhoudsrondes.

EMERSON PROCESS MANAGEMENT

EMERSON PROCESS MANAGEMENT

DE KLEETLAAN 7B
1831 DIEGEM
+3227167711
+3227258300