naar top
Menu
Logo Print

MAINTENANCE 2017 GAAT VERDER OP INGESLAGEN WEG

Breed aanbod voor betrouwbare assets

De Maintenance vakbeurs start in 2017 na de succesvolle editie vorig jaar alvast met een goedgevulde beursvloer, en ook met het programma van conferenties, debatten en masterclasses belooft het een geanimeerde editie te worden. De combinatie met M + R (de vakbeurs voor procesinstrumentatie en -automatisering) zorgt verder voor een complementair aanbod.

MASTERCLASSES 2.0

Vorig jaar probeerde Maintenance enkele concepten met succes uit; dit jaar wordt er ingezet op de succesrecepten. Bijvoorbeeld met de conferenties, waarvan er dit jaar minder op de planning staan.

John Barbier: “Voorafgaand aan de beurs hebben we een onderzoek laten uitvoeren onder 668 respondenten. We peilden naar wat maintenance nu betekent voor een bedrijf. Zo konden we peilen naar wat er echt leeft in de sector, om daar dan op in te spelen met de conferenties."

Uit resultaten bleek dat maintenance vaak gepaard gaat met kostenbesparingen, smart maintenance en condition monitoring. “Waar we vorig jaar erg breed gingen en de bezoeker van alles lieten proeven, gaan we dit jaar dieper in op de zaken die echt leven in deze wereld." Zo keren onderwerpen als smart maintenance, assetmanagement alsook de ATEX-regelgeving terug, vergezeld van IEC 61511 en van procesmetingen.

Assetmanagement - Smart Maintenance

Industrial Internet of Things en digitalisering leven sterk in de Maintenancesector. Deze onderwerpen zijn dan ook de pijlers voor het onderhoud van de toekomst, waar efficiëntie door smart maintenance centraal staat. Vandaar dat een conferentie voorzien wordt over de nieuwste digitale tools voor de verdere optimalisatie van onderhoud.
Kostenbesparing en het efficiënt inplannen van de onderhoudsteams speelt ook enorm. BEMAS richt de Conferentie Asset Management in over de tools en methodieken om een efficiënter assetmanagementsysteem te realiseren.

LEARNSHOPS

Conditiebewaking zal via deze praktijkgerichte workshops vanuit vier perspectieven worden benaderd: pompen, elektromotoren, versnellingsbakken en smeringen. Participanten krijgen er meer inzicht in faalmechanismen, het belang van een goed ontwerp, de mogelijkheden inzake preventief en predictief onderhoud, potentiële technische verbeteringen, ...

M + R

Tegelijk met Maintenance 2017 vindt M + R plaats, de vakbeurs voor procesinstrumentatie. “Als highlight is er een debat over het Industrial Internet of Things in de procesindustrie. Concreet wil men op zoek gaan naar de opportuniteiten die IioT met zich meebrengt, en hoe dat vandaag al mogelijk is."

MAINTENANCE 2017

Waar?

Antwerp Expo

Wanneer?

29 maart 2017: 10 uur - 19 uur
30 maart 2017: 10 uur - 18 uur

Toegang?

Gratis bezoek mits registratie

Meer informatie?

www.maintenance-expo.be

MAINTENANCE

EASYFAIRS

JAN VAN RIJSWIJCKLAAN 191
2020 ANTWERPEN
+3232805300
+3232805353