naar top
Menu
Logo Print

Onderzoek risicomanagement

Integreer risico's in strategie
magazine

Ondanks het overweldigende bewijs dat falende risicobeheersing de bedrijfsvoering ernstig kan verstoren, zijn directeuren niet adequaat in het identificeren van en zich voorbereiden op risico’s die mogelijk desastreuze gevolgen kunnen hebben voor hun bedrijf. Dat blijkt uit het DuPont Sustainable Solutions (DSS) annual global survey of company executives 2018. Als dit niet verandert, kunnen de operationele resultaten, de continuïteit, het bestaansrecht en de mogelijkheid om consistente meerwaarde aan de aandeelhouders te leveren hieronder lijden.
“Als directeuren willen dat hun organisaties duurzaam zijn en floreren, dan zijn oude manieren van kijken naar risico’s niet meer voldoende in het huidige mondiale ondernemingsklimaat,” aldus Davide Vassallo, Global Managing Director DSS.
“Een succesvolle organisatie leiden is tegenwoordig complexer dan ooit, met topmanagement dat dagelijks talrijke uitdagingen aangaat, zowel binnen als buiten hun organisaties. Aan die uitdagingen zijn risico’s verbonden waarop managers succesvol moeten anticiperen en die ze moeten beperken en voorkomen. Om een organisatie te transformeren is het van belang dat directeuren risico’s integreren in de bedrijfsstrategie van hun organisatie om de medewerkers erbij te betrekken, de productiviteit te verhogen en hun concurrentievoordeel te vergroten.”
Het DSS onderzoek toont aan dat - hoewel alle respondenten het eens zijn over belangrijke kenmerken van een succesvol risicomanagementprogramma - het topmanagement er niet in slaagt om die te implementeren in hun eigen organisaties. DSS’ annual global risk management survey of company executives is een benchmark, meet wereldwijd de ontwikkeling van operationele risicomanagementprogramma’s in bedrijven in tal van industrieën en onderzoekt de uitdagingen waar zij voor staan bij het effectief managen van risico’s om hun bedrijfsprestaties te verbeteren.

DUPONT SUSTAINABLE SOLUTIONS

DUPONT SUSTAINABLE SOLUTIONS

+41227175293
-