naar top
Menu
Logo Print

Smartphones of -watches in ATEX-omgevingen?

ATEX Event: 'van zonering tot mechanische apparatuur' op 28 november in Reehorst
magazine

Naar aanleiding van twee eerdere succesvolle edities, organiseert IAB Ingenieurs ook in 2018 het ATEX Event. Voor iedere editie van het ATEX Event kiest de organisatie een specifiek thema. Voor 2018 ligt een extra nadruk op mechanische apparatuur. In tegenstelling tot elektrische apparatuur, waarvoor de inspecties en het onderhoud relatief nauwkeurig zijn beschreven, blijft de informatie voor mechanische apparatuur wat summier.

Specialisten beantwoorden tijdens het ATEX Event uiteenlopende vragen:

• Wanneer gaat het hier om een ontstekingsbron?
• Hoe voorkom je dat het een ontstekingsbron wordt, of hoe dek je de veiligheid wanneer dit niet mogelijk is?
• Wat is er belangrijk wanneer je onderhoud uitvoert aan dit type apparatuur?

Er is aandacht voor de theoretische achtergronden, maar vooral voor de praktijk. Inspecties en onderhoud van mechanische apparatuur worden praktisch uitgelegd en toegelicht.

Smart’phones
Uiteraard wordt ook direct de actualiteit meegenomen. Bijvoorbeeld de werkwijze die in maart 2018 door de rechtbank is toegelicht en waarmee bedrijven kunnen aantonen of een smartphone of –watch mag worden gebruikt in een explosiegevaarlijke omgeving. (let op: de juridische zaak is nog niet afgesloten) 
 
Tijdens het ATEX Event is voldoende ruimte om vragen te stellen of in gesprek te gaan met specialisten. Ook zijn vragen vooraf in te sturen, zodat de ATEX experts de gelegenheid hebben om hier tijdens het event een volledig antwoord op te geven.

Praktische informatie
Datum: woensdag 28 november 2018
Locatie: De Reehorst in Ede
Tijd: van 13-21 u.
SKO punt: 1
Kosten: € 215,-- , excl. BTW
Programma, inschrijven en meer informatie: www.atexevent.nl

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-