naar top
Menu
Logo Print

Geysen bouwt ‘miniatuurfabriek’ in Westerlo

Investering van 1 miljoen euro in technisch opleidingscentrum
magazine

Om de schaarste aan technische profielen op de arbeidsmarkt te bestrijden, besliste Geysen tot een investering van 1 miljoen euro in een eigen opleidingscentrum; ‘Geysen Academy’. De eyecatcher is een ‘miniatuurfabriek’ die alle mogelijke industriële technieken op schaal nabootst, van hydraulica, pneumatica, PLC-sturingen en automatisatie tot elektrische sensoren, robotica, motion control en sensoren.

CEO Johan Vos: “We bouwen opzettelijk storingen in in dit proces, zodat medewerkers levensechte problemen leren traceren en oplossen.” Technici (in spe) leren er niet alleen praktische vaardigheden aan maar verfijnen er ook hun zogenaamde ‘soft skills’, zoals communiceren met klanten.

De Geysen Academy speelt een drievoudige rol in het aantrekken en opleiden van medewerkers. Nieuwe collega’s doen meteen een test om hun technisch niveau te bepalen, en krijgen vervolens een opleidingspad op maat uitgetekend. Ervaren medewerkers krijgen er de kans om bij te leren om zo door te groeien naar een hogere of andere functie.

Tot het cursusaanbod behoren onder meer mechanica, elektriciteit en specialisatie- en veiligheidsopleidingen.

De opening is voorzien in oktober 2019.

TOTAL INDUSTRIAL MAINTENANCE

TOTAL INDUSTRIAL MAINTENANCE

+31334637977
-