naar top
Menu
Logo Print

Fyraco Solutions in zee met Soudal

Predictief Onderhoud-specialist Fyraco monitort trillingspatronen en persluchtverbruik bij Soudal
magazine

Fyraco Solutions start bij het internationale familiebedrijf Soudal een predictief onderhoudsprogramma op.

Op periodieke basis zal het trillingsmetingen uitvoeren in de siliconenproductie-eenheid in Turnhout. Die telt een aantal roterende machines, waaronder pompen, mengers en andere aandrijvingen… Die verregaande metingen ter plaatse helpen potentiële defecten opsporen en zo de conditie van het grootste deel van het machinepark onder controle houden. Daarbij zullen het patroon en de grootte van de trillingen in verschillende frequentiegebieden worden gemeten om zoveel mogelijk defecten te ontdekken, waaronder onbalans, losheid, tandwiel- en riemproblemen, lagerschade, smeerproblemen, …

Tim De Block, Managing Director van Fyraco Solutions: “Op basis van meetbare resultaten geven we onafhankelijk en functioneel advies, en stellen we concrete actiepunten voor om de machines te herstellen of bij te sturen voordat de toestellen - én de productie - volledig stilvallen. Voorkomen is beter dan genezen. Dat is predictief onderhoud.”

Fyraco Solutions doet er ook aan persluchtlekdetectie. In haar siliconenproductie-eenheid, maakt Soudal immers gebruik van perslucht om haar verpakkingen te vullen. Bij deze relatief dure vorm van energie gaat dikwijls 20 tot 30% verloren via lekken in de leidingen en koppelingen van het netwerk. Het opsporen, rapporteren en dichten van persluchtlekken is één van de meest effectieve maatregelen om de productiekosten te verlagen en de productiviteit te verhogen. Aangezien slechts 20% van de lekken voor de mens hoorbaar zijn, is het aangewezen om beroep te doen op een deskundige en zijn uitzonderlijke machinekennis, perfect afgestelde meetprogramma’s, die zowel de symptomen als de oorzaak aanduiden.

“Dankzij de metingen van Fyraco Solutions, zullen we nu een goed beeld hebben van de gezondheid van onze machines en herstellingen efficiënt kunnen inplannen”, legt Wim Thys, Maintenance Manager bij Soudal, uit.

CM_MAINTENANCE

CM_MAINTENANCE

+3250240404
+3250240445