naar top
Menu
Logo Print

ELEKTRISCH VEILIGHEIDSBELEID BIJ TIJDELIJKE INSTALLATIES

Specifieke voorschriften volgen NEN 1010 en NEN 8020-20

De productie van industriële installaties staat of valt met de aanvoer van energie. Of de tijdelijke energievraag nu ontstaat door een calamiteit, als gevolg van gepland onderhoud of eenvoudigweg als back-up; de experts van Energyst leveren dagelijks totaaloplossingen op maat van de energievraag van de klant.

ENERGIEOPLOSSINGEN OP MAAT VAN DE HUURDER

Geen twee productinstallaties zijn identiek; elk heeft zijn specifieke noden, ook op vlak van energie. Daarom benadert Energyst elk project met open blik. De application engineer komt eerst op locatiebezoek en brengt er de wensen en behoeften technisch in kaart.

Ontwerpen

Bij het design van een oplossing die beantwoordt aan specifieke behoeften wordt er rekening gehouden met eventueel reeds bestaande voorzieningen, de gewenste energie-efficiëntie en de meeste effectieve manier voor belevering. Energyst stelt een technische oplossing voor, volledig met een gedetailleerde checklist (apparatuur, toebehoren en logistieke mogelijkheden) én de belangrijke kosten.

Flexibiliteit

Energyst beschikt over een uitgebreide vloot van verhuurmaterialen om een antwoord te bieden op elk energievraagstruk. Dit gaat van een simpele huuraanvraag voor één generator tot een kant-en-klare oplossing inclusief apparatuur, logistieke planning, brandstoflevering en gewenste verzekeringen. Afhankelijk van waar u op dat moment behoefte aan heeft.

KWALITEIT & VEILIGHEID

Energyst draagt de begrippen kwaliteit en veiligheid zeer hoog in het vaandel. Ze voldoen dan bijvoorbeeld aan de ISO9001, OHSAS18001 en VCA-normen. Daarnaast respecteert de verhuurfirma eveneens uw eigen interne regelgeving om dit vlak. Er wordt dan ook steeds op voorhand gevraagd om overleg te plegen over de veiligheidsvoorschriften, zodat men de juiste PBM's (persoonlijke beschermingsmiddelen) kan voorzien en voldoen aan andere randvoorwaarden.

Aarding

Bij tijdelijke installaties is net als bij vast geïnstalleerde elektrische installaties aarding belangrijk voor de veiligheid. Specifieke voorschriften hiervoor zijn te vinden in de NEN1010: “Veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties" en specifiek voor tijdelijke evenementen is er NEN8020-20. Een deugdelijke aarding bij het sterpunt van een tijdelijke generator voorkomt gevaarlijke situaties en zorgt voor een tijdige automatische uitschakeling. Het slaan van een tijdelijk aardpunt kan uitgevoerd worden door een gespecialiseerd bedrijf, dat nadien een meetstaat aanlevert waarop vermeld wordt wat de precieze waarde (Ω) van de aardverspreidingsweerstand is. Bij kortstondige projecten kan men beslissen om zelf een aardingspunt te slaan; belangrijk hierbij is om na te meten met een speciale aardverspreidingsweerstandmeter of de aarding voldoende laag is om een veilige opstelling en installatie te garanderen. Energyst kan de klant hierbij volledig ontzorgen.

24/7 SERVICE

Energyst begrijpt dat elke minuut downtime u geld kost. Daarom kunt u rekenen op de technische expertise van het verhuurbedrijf. De experts van Energyst steken er al hun energie in om uw energielevering te garanderen.ENERGYST CAT RENTAL COMPANY

Energyst is een CAT Rental Company die huuroplossingen aanbiedt voor stroomopwekking en klimaatbeheersing. De verhuurfirma voorziet in apparatuur zoals generatoren, transformatoren en loadbanks. Daarnaast beschikt Energyst ook over lucht- of watergekoelde chillers, air-to-air koelers en air handlers. Voor verwarming zijn er ook air handlers, net als warmwatersystemen, air-to-air verwarming en warmtepompen.

ENERGYST

ENERGYST

PO BOX 30
5530 AA BLADEL
+31497532500
+31497532550