naar top
Menu
Logo Print

Inspectie en diagnose van zonnepanelen veiliger en efficiënter

De voordelen van een drone met warmtebeeltechnologie
magazine

Het beheer van zonneparken kost de branche naar schatting 1 miljard dollar per jaar aan arbeidskosten. Routine-inspecties zijn onmisbaar voor de operationele efficiëntie, maar dit werk kan zowel gevaarlijk als langdradig zijn. Een integrale inspectie van een zonnepark is namelijk zo arbeidsintensief dat deze weken kan duren. Tenminste, als de elektrische tests uitsluitend worden uitgevoerd met handheld apparatuur. Met een drone met geïntegreerde FLIR-warmtebeeldtechnologie, echter, kunt u grote oppervlakken snel en eenvoudig inspecteren en problemen met zonnepanelen vanuit de lucht lokaliseren. Zonnepanelen die niet efficiënt functioneren, geven vaak immers een ander warmtesignaal af dan zonnepanelen die wel correct werken. Problemen met omvormers of combiners, stringdefecten, moduleproblemen, onjuist uitgelijnde trackers of zelfs schaduw … ze worden allemaal in één oogopslag zichtbaar met infrarood (IR).

Nadat u het probleem hebt achterhaald met behulp van IR, kunt u met een digitale multimeter of stroomtang (zoals de Extech MA445) elektrische problemen rondom het defect vaststellen en de juiste maatregelen bepalen. Zo bent u geen weken bezig, maar slechts uren. Bovendien wordt uw werk tijdens de inspecties een stuk veiliger, omdat u minder lang aan weer en wind wordt blootgesteld, en gaat u veel efficiënter te werk.

Wilt u weten hoe FLIR u kan helpen bij het inspecteren van systemen voor elektriciteitsdistributie, of een productdemonstratie inplannen? Klik dan hier.

FLIR

FLIR

+3236655100
+3236655124