naar top
Menu
Logo Print

PERSONEEL OP MAAT VIA OUTSOURCING

Specifiek geschoolde professionals voor lange termijn aan de slag

Hét geschikte en specifiek geschoolde personeel vinden dat bovendien op lange termijn in een gespecialiseerde sector meteen ingeschakeld kan worden? Het klinkt als een utopie. Toch slagen de Belgische nucleaire, petrochemische en andere sectoren daarin door een samenwerking met PDM. Zij beschikken over een equipe van 200 goed opgeleide en voortdurend bijgeschoolde 'young potentials' die langdurig ingezet kunnen worden voor verschillende specifieke taken bij hun klanten.

UITBESTEDING

Het uitbesteden van sommige werkzaamheden bij bedrijven is bijna altijd gebaseerd op economische overwegingen. Investeringen op het vlak van kennis, materiaal en opleidingsuren zijn een struikelblok. Maar ook wanneer men activiteiten outsourcet, is er vaak bitter weinig specifiek geschoold personeel beschikbaar, zeker bij gespecialiseerde firma's in geïndustrialiseerde regio's waar de concurrentie op de arbeidsmarkt moordend is. Bovendien 'lenen' contractoren hun werknemers liever niet voor een langere periode uit, want ook andere klanten moeten bediend kunnen worden. Daarbij komt ook nog eens dat contractoren vaak niet de 'way of working' van het bedrijf waar ze te gast zijn, incorporeren. De uitbesteding verloopt dus zeker niet altijd zorgeloos.

SCHOLING

Laat nu net 'ontzorging' de kerntaak van de PDM Group zijn. De firma (zie kaderstuk) heeft een tweehonderdtal werknemers op de loonlijst die allen geschoold zijn of worden op maat van het cliënteel. Vaak gaat het om 'young potentials' (masters én bachelors) waarvan het talent verder wordt ontwikkeld. Voor specialistische opdrachten ondergaan PDM-werknemers eerst een veertiendaagse basisopleiding waarbij ook de klantspecifieke zaken worden onderwezen. Daarna krijgen ze nog twee jaar gespecificeerde opleiding bij de diverse consultancy's onder de PDM-groep. Na hun interne opleiding bij de groep volgt soms ook nog een halfjaar 'on site' trainen. Daar krijgt men een ervaren professional in het vak als mentor. Vaak ontstaat daar een interessante wisselwerking tussen de onbevangen, frisse ideeën van de young potential en de (praktijk)ervaring van de ancien. Ook de interactie met andere profielen binnen de firma blijkt zeer verrijkend, voor zowel de contractor als de werknemer van de klant.

LANGE TERMIJN

Met als visie 'industrial excellence' wil men met klanten een engagement op lange termijn aangaan. Naast de specifieke scholing worden de pupillen dan ook klaargestoomd voor de werkvloer en de specifieke workflow en gedragingen eigen aan het bedrijf en zijn werknemers.

ONTWIKKELINGSMOGELIJKHEDEN

Omdat stilstaan achteruitgaan is, worden de tewerkgestelde contractoren ook steeds bijgeschoold. Dit gebeurt o.a. met 'communitysessies' waarbij de mensen samenkomen voor een opleiding rond bepaalde thema's en het uitwisselen van ervaringen. Zo wordt er ook werk gemaakt van het vermijden van tunnelvisie en wordt er gebouwd aan de carrière van de werknemers, binnen PDM of bij de klant.

INDUSTRIELE SECTOREN

De werknemers van PDM zijn aan de slag in zeer uiteenlopende sectoren, van farmaceutica over olie, gas en petrochemie tot nucleaire productie. Zo ging er recent nog een team van werkvoorbereiders aan de slag op een Belgische nucleaire site. Hoe een en ander praktisch verloopt, kunt u lezen in de getuigenis hiernaast.

Tom Lenaerts,delivery managerCheyenne Dix, lead recruiter

PDM GROUP

 PDM ontstond in 1971 als de Nederlandse firma Project Development and Management. De stichter Piet Mesterom specialiseerde zich in re-engineering, verbetering en onderhoud van bestaande productiefaciliteiten. Vanuit Maastricht werden de Nederlandse, Belgische en Duitse bedrijven binnen een straal van 100 km bediend. In het begin van de jaren 80 werd PDM een grote, multidisciplinaire organisatie die engineering en project management uitvoerde, maar ook maintenance engineering, het voorbereiden van een shutdown en consultancyactiviteiten op het vlak van onderhoud, planning en kostenmanagement op zich nam. Vanaf 1990 integreerde PDM zijn winstgevende onderhouds- en shutdownactiviteiten in een engineeringbureau. Op het einde van de jaren 90 groeide PDM en breidde het zijn markt uit naar de hele Benelux en het Duitse Ruhrgebied. Sinds 2009 is PDM opnieuw een bedrijf met één merk en één visie: industrial excellence. PDM ontzorgt zijn klanten op het gebied van Turnaround, Maintenance en Reliability, Manufacturing alsook Engineering. Vandaag heeft de groep met een hoofdkantoor in Maastricht nog drie andere kantoren (Rotterdam, Antwerpen en Eindhoven) en zijn er ongeveer 200 personen aan de slag bij zijn klanten, waarmee PDM een relatie op lange termijn na-streeft.

 

BIJ PDM NA HET AFSTUDEREN

Op het einde van het academiejaar 2015-2016 verliet Sarah Aerts de KU Leuven met een masterdiploma industrieel ingenieur chemie/scheikunde onder de arm. Eerder behaalde ze al een professionele bachelor chemie procestechnieken aan de Katholieke Hogeschool Limburg en deed ze werkervaring op als procesoperator bij bio-energieproducent Group Machiels en als laborante bij zinksmelterij Nyrstar. In juni 2016 ging ze aan de slag bij PDM. “Wat mij vooral aansprak bij de groep, was de mogelijkheid om mee te werken aan verschillende projecten", zegt de engineer. “De begeleiders luisterden echt naar wat mij boeit, en gingen actief op zoek naar toepassingen waarbij ik mijn talenten ten volle kan aanwenden."

 

 

Sarah Aerts, in dienst van PDM aan het werk bij Sabic: “DE VARIATIE IN PROJECTEN IS PRECIES WAT IK ZOCHT"

 

TURNAROUNDPROJECT BIJ SABIC

Sinds september 2016 is Sarah aan de slag als turnaroundoperator bij de Sabic vestiging in Geleen. Dit na een training op locatie en door Sabic personeel.
“Met een team van vier personen sinds november nog versterkt met drie extra krachten helpen wij bij het stilleggen van de productiefaciliteit om werken te kunnen uitvoeren", aldus de turnaroundoperator. “We begeleiden ook de werken en de uitvoerders, en zorgen na het voltooien van de werken eveneens voor een vlotte opstart van de installaties."

OPVOLGING

De opvolging van het team van zeven personen dat aan de slag is bij Sabic in Geleen, wordt verzorgd door PDM. “Op geregelde tijdstippen komen wij met de zeven collega's samen. Dan delen wij, in aanwezigheid van twee PDM-begeleiders, onze ervaringen op de werkvloer en plegen we overleg. Ook indien er eventuele problemen zouden zijn opgedoken, bespreken wij die en zoeken we samen naar mogelijke oplossingen."

UITBOUW VAN CARRIÈRE

Sarah Aerts wil ook graag doorgroeien, onder de vleugels van de PDM-groep: “De werkervaringen die ik nu opdoeals turnaroundoperator, helpen bouwen aan mijn professionele bagage", klinkt de engineer beslist. “Ik wil graag op termijn de verantwoordelijkheid kunnen nemen over een volledig project. De mensen bij PDM weten ook wat mijn ambities zijn. Ze kennen ook mijn sterktes, weten waar mijn interesses liggen en beseffen dat ik die afwisseling van uitdagingen zeer belangrijk vind. Met de hulp van hun deskundige begeleiding hoop ik een succesvolle loopbaan te kunnen uitstippelen en uitbouwen."

SABIC GELEEN

aftakraakeenheid van Sabic in GeleenDe productielocatie van Sabic in het Nederlandse Geleen maakt grondstoffen voor de productie van diverse kunststoffen die gefabriceerd worden uit koolwaterstoffen, gewonnen uit geraffineerde aardolie. De twee naftakrakers produceren voornamelijk etheen- en propreengas, grondstof voor kunststoffen polyetheen en polypropeen. Deze kunststoffen worden geproduceerd onder hoge en lage druk door acht verschillende volgfabrieken. 
Saudi Basic Industries Corporation, met hoofdkantoor in Riyadh en Europees hoofdkwartier in Sittard, is een van de zes belangrijkste petrochemische bedrijven ter wereld. Sabic heeft wereldwijd ruim 40.000 werknemers en is actief in meer dan vijftig landen. Er zijn vijf grote productielocaties in Europa, waaronder Geleen.