Online magazines

28 januari 2021 Vakinformatie over technisch onderhoud

Online versie bekijken
RESULTATEN SMART TOOLING-PROJECT
De regels op het vlak van veiligheid en milieu worden steeds strenger voor wie onderhoud uitvoert in de procesindustrie. Om deze uitdagingen te tackelen, ging het Nederlandse KicMPi de voorbije vijf jaren binnen het 'Smart Tooling'-project op zoek naar innovatieve oplossingen met drones, robotica en smart glasses. Met het afronden van dit Vlaams-Nederlandse Interreg-project zijn nu ook de resultaten binnen alle deelprojecten bekend.

Wouter Verheecke
Bladmanager
Inspectie en onderhoud zijn onvermijdelijk, maar de regels op het vlak van veiligheid en milieu worden steeds strenger. Om deze uitdagingen te tackelen, ging men binnnen het Vlaams-Nederlandse 'Smart Tooling'-project op zoek naar innovatieve oplossingen met drones, robotica en smart glasses.
Het Smart Tooling-project liep van begin 2016 tot eind 2020. Het was een Vlaams-Nederlands Interreg-project, met Europese subsidies om de ontwikkeling van innovaties te ondersteunen.
Blower- en compressorsystemen hebben een lange levensduur en brengen aanzienlijke investeringssommen met zich mee, dus loont het om ze voortdurend te monitoren en te verbeteren. Aerzen Digital Systems biedt digitale, cloudgebaseerde diensten op maat.
Het is veiliger en goedkoper om de visuele inspectie of wanddiktemeting aan een drone over te laten in plaats van een mens. Wat zijn de huidige mogelijkheden en uitdagingen?
Meet 10 universele ingangen met een low-cost datalogger. Geschikt voor spanning (mA via shunt) en thermokoppel sensoren. Intern geheugen voor langdurige, autonome metingen, groot kleurenscherm en trigger mogelijkheden. USB interface en Software inbegrepen.
In het Smart Tooling-project werden inspectierobots ontwikkeld, zowel voor installaties in bedrijf als buiten werking.
Slim rijden is rijden met kennis van zaken. U weet wat waar gebeurt. Is er een glad wegdek, een stilstaand voertuig of een file op uw baan? Wel, u weet waar. Hierdoor kan u veilig en anticiperend rijden. Volg het advies op van uw Coyote metgezel en kom efficiƫnt op uw bestemming.
Onderhoudswerkzaamheden gebeuren niet alleen aan de procesinstallaties zelf, maar ook in de werkplaats. Daar kunnen smart glasses en cobots worden ingezet ter ondersteuning van de technici.
Hoewel de introductie van 5G heel wat voeten in de aarde zal hebben gehad, lijkt de wereld toch overstag te gaan voor dit supersnelle netwerkprotocol. Wel is het zaak om hiervoor de juiste toestellen te hanteren, om heibel te vermijden.
De procesindustrie is vragende partij voor een robot die autonoom kan bewegen om te reinigen en te inspecteren in besloten ruimtes. Hiertoe werd binnen het Smart Tooling-project een cleaningrobot ontwikkeld.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Industrial maintenance 

Industrial maintenance maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.