Online magazines

01 juli 2022 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

CONDITION-BASED VLIEGTUIGONDERHOUD
Hoewel condition-based maintenance (CBM) niet nieuw is, zijn er nog maar weinig initiatieven geweest om het concept in de luchtvaart toe te passen. Daarom is TU Delft vier jaar geleden met vele Europese partners en KLM begonnen met het onderzoeksprogramma ReMAP. Ondertussen werden de resultaten gepresenteerd, met als conclusie dat CBM inderdaad kan bijdragen aan het verlagen van de onderhoudskosten en het verhogen van de beschikbaarheid van toestellen.

Wouter Verheecke
Bladmanager
TU Delft is vier jaar geleden met vele Europese partners en KLM begonnen met het onderzoeksprogramma ReMAP. Hierbinnen zijn de mogelijkheden onderzocht om vliegtuigonderhoud te optimaliseren met behulp van kunstmatige intelligentie.
BEMAS vzw heeft voor de vijfde keer de Prijs Wout Theuws uitgereikt. De winnaar is Robin De Clercq, leerling elektromechanica van het Bernardustechnicum in Oudenaarde. Hij schreef zijn geïntegreerde proef over onderhoud bij een kuiluithaler.
De nieuwe schakels van de igus E4.1 kabelrups-serie verminderen het benodigde aandrijfvermogen met 37%. Zo kunnen klanten hun elektriciteitskosten verlagen in tijden van sterk stijgende energieprijzen.
Halverwege juni organiseerde BEMAS het symposium en de awardshow voor de uitreiking van Technisch Team van het Jaar in de Gentse Ghelamco Arena. Na een boeiend middagprogramma riep de professionele jury Pfizer uit tot winnaar. De stem van het publiek ging naar DP World.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Industrial maintenance 

Industrial maintenance maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.