Online magazines

01 juli 2020 Vakinformatie over technisch onderhoud

onderhoud op hoog niveau

Voor Defensie is onderhoud van het rollend materieel een noodzakelijkheid. Zoniet blijven voer-, vaar- of vliegtuigen (al dan niet letterlijk) aan de grond. En dat dat onderhoud een belangrijk onderdeel is - of hoort te zijn - van de initiële aanbesteding, werd eens te meer duidelijk. In België zullen de 4 NH90-troepentransporthelikopters, die pas in 2013 in dienst werden genomen, aanzienlijk minder van stal worden gehaald. "Enkel zo kan het noodzakelijk, maar duur onderhoud worden uitgesteld", klinkt het.

 

Maar hoe kan Defensie, zowel in België als Nederland, dan wel prijsbewust voorzien in onderhoud van de tuigen die instaan voor de veiligheid van het luchtruim, zoals bijvoorbeeld de F-35? Je leest het hier!

 

Gauthier Geldhof

Bladmanager Total Industrial Maintenance

In 2013 en 2018 beslisten respectievelijk de Nederlandse en Belgische regering – beide na jarenlang debatteren – in het voordeel van de F-35 van Lockheed Martin om de verouderde F-16 te gaan vervangen. Hoewel de regie van het onderhoud van de F-35 centraal wordt aangestuurd door de vliegtuig­bouwer zelf, krijgen bedrijven in de inkopende F‑35-partnerlanden steevast de mogelijkheid om zich via tenders aan te melden voor het uitvoeren van onderhoud.
Een belangrijke trend in productiebedrijven is om in meer situaties met modulaire machines te werken. Een flexibele productie vraagt om makkelijk uitbreidbare en aanpasbare installaties. Een centrale besturing is voor modulaire installaties minder interessant. Steeds vaker zien we een verschuiving naar een aansturing vanuit 'het veld', via slimme I/O's en frequentieregelaars. Maar is dat wel een goed idee? En wat zijn hier de alternatieven?
De integratie van technologie en processen vergroot de voorspelbaarheid, zowel van het procesverloop als met betrekking tot het onderhoud. Het vergroot de bedrijfszekerheid door de risico’s te minimaliseren. ‘Condition based maintenance’ bestaat inmiddels al veel langer, maar dat is slechts een begin en geen geïntegreerde oplossing.
De begroting is ontspoord. Pre-corona bedroeg het begrotingstekort reeds 10 miljard euro. Toekomstige regeringen zullen dus fors moeten belasten en besparen. Vul deze korte survey in en druk zo uw stempel op het beleid van de toekomstige regering in België.
Het Belgische Deltaray heeft een revolutionaire 3D-scantechnologie ontwikkeld op basis van röntgenstralen die kwaliteitscontroles op of naast productielijnen sneller dan ooit maakt.
Volgens 56% van de bedrijven zullen relatiegeschenken dit jaar belangrijker worden. Daarom pakt het magazine RendEvenement nu uit met een Business Gift Sample Box vol concrete ideeën en inspiratie voor uw relatiegeschenken.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij T.I.M. 

T.I.M. maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.