Online magazines

14 oktober 2020 Vakinformatie over technisch onderhoud

Verlijming als onderhoudspreventie

 

Lijmen zijn eigenlijk niet meer weg te denken uit de industrie. Ze worden steeds vaker ingezet, aangezien ze over eigenschappen beschikken die heel erg ver­schillen van de traditionele verbindingsmethodes.

 

Het gebruik van lijm vraagt echter een zorgvuldige voorbereiding, zowel tijdens het kiezen van het juiste product als tijdens het lijmproces zelf.

 

Gauthier Geldhof

Bladmanager Total Industrial Maintenance

Bij een klassieke bout-moerverbinding kan de open ruimte tussen de schroefdraad van het tapgat en deze van de bout tot wel 80% bedragen. Onder impuls van extreme procescondities en dusgevolg ook trillingen is het nét deze open ruimte die het falen van een verbinding kan initiëren. Een schroefdraadborgingsmiddel is dus geen overbodige luxe.
In Izegem staat de oudste en grootste fabriek van Vandemoortele. Die dateert uit 1899, maar uitgerekend die bakermat won dit voorjaar een Factory of the Future award. Hoewel sommige installaties erg verouderd zijn, is het onderhoud hier helemaal afgestemd op de principes van de 21ste eeuw.
Lumiko breidt haar assortiment uit met een compleet pakket aan ledstrips. De soepele strips zijn leverbaar met LED’S in verschillende kleuren en lichtsterktes, zodat voor elke toepassing een geschikte oplossing kan worden geïnstalleerd.
Deze 100% elektrische Mazda zal ongetwijfeld de beste fleetinvestering van het jaar zijn. De MX-30 is een elektrische mix tussen een SUV en een coupé die zeer specifiek inspeelt op de wensen van fleetklanten met een ecologische en moderne mindset.
Lijmen zijn eigenlijk niet meer weg te denken uit de industrie. Ze worden steeds vaker ingezet, aangezien ze over eigenschappen beschikken die heel erg ver­schillen van de traditionele verbindingsmethodes. Het gebruik van lijm vraagt echter een zorgvuldige voorbereiding, zowel tijdens het kiezen van het juiste product als tijdens het lijmproces zelf.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij T.I.M. 

T.I.M. maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.