Online magazines

20 maart 2020 Vakinformatie over technisch onderhoud

Naar Lucht happen

 

Circa 8% van de totale jaarlijkse elektriciteitsafname in de industrie wordt gebruikt voor de productie van perslucht. Schattingen gaan uit dat tot 25% van die energie verloren gaat aan verkeerd gebruik en lekkages.

Veel van de mogelijke maatregelen zijn laaghangend fruit met een directe return, waarvan een mens zich afvraagt waarom dit nog vermeld moet worden. Helaas leert de praktijk dat er nog installaties bestaan die de trein met bestemming energie-efficiëntie ruimschoots gemist hebben.

Gauthier Geldhof
Hoofdredacteur T.I.M.

 

Om de kwaliteit van de silicones te kunnen borgen, is het bij Soudal een noodzaak contaminatie van de ingrediënten (poeders) door water te vermijden doorheen het productieproces. Dit wordt bewerkstelligd door heel wat compressoren, koel- en adsorptiedrogers, filters en condensaatbehandelingsunits van Atlas Copco.
Volgens de principes van het Internet of Things staat hardware via het internet in verbinding met elkaar en met de rest van de wereld. Een begrip als Industrie 4.0 hangt daarmee samen. De integratie van technologie en processen vergroot de voorspelbaarheid, zowel van het procesverloop als met betrekking tot het onderhoud.
Circa 8% van de totale jaarlijkse elektriciteitsafname in de industrie wordt gebruikt voor de productie van perslucht. Schattingen gaan uit dat tot 25% van die energie verloren gaat aan verkeerd gebruik en lekkages. Veel van de mogelijke maatregelen zijn laaghangend fruit met een directe return, waarvan een mens zich afvraagt waarom dit nog vermeld moet worden in een artikel. Helaas leert de praktijk dat er nog installaties bestaan die de trein met bestemming energie-efficiëntie ruimschoots gemist hebben.
Dieselmotoren kennen een brede inzet en er wordt terecht altijd op vertrouwd. Diesel Büchli biedt graag oplossingen via haar eigen werkplaatsen in Schoten (Antwerpen) en Harderwijk (NL).
De doorsnee gast op uw event is anno 2020 heel wat gewoon. Het culinaire niveau bij evenementen stijgt en tegelijk wenst de klant te allen tijde originele alternatieven voor speciale dieetwensen, allergenen of geloofsovertuigingen. Het magazine RendEvenement verdiepte zich in de laatste grote trends van de eventcatering.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij T.I.M. 

T.I.M. maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.