Online magazines

10 april 2020 Vakinformatie over technisch onderhoud

een veilig onderhoud

Gedrag en Veiligheid, een onderwerp dat al aardig uitgemolken lijkt door allerhande trainers en coaches, maar waar de wetenschap beslist nog behartigenswaardige zaken over te melden heeft. Zeker wanneer het gaat over veilig gedrag binnen een industrieel kader waar onderhoud moet gebeuren.

Gauthier Geldhof
Bladmanager T.I.M.
Lock Out Tag Out-programma's zijn in België en in Europa in opmars. Volgens de Europese wetgeving is een LOTO-procedure niet verplicht, maar zowel in de machinerichtlijn als in de arbeidsmiddelenrichtlijn wordt het isoleren van energiebronnen voorgeschreven.
De afdeling 'Maintenance' van KIVI richt zich in samenwerking met NVDO op het thema 'Veiligheid in  onderhoud'. Een van de initiatiefnemers is Arend Bos. Hij vertelt op basis van vele gesprekken en zijn eigen ervaring als interim-manager waar de onderhoudswereld mogelijkheden heeft om de veiligheid te verhogen.
De Hoge Flux Reactor te Petten heeft intussen ruim een halve eeuw op de teller. Dat het asset management van een dergelijke installatie aan de hoogste standaarden moet voldoen en ervoor moet zorgen dat een ongeplande uitval uitblijft, bleek tijdens een evenement van KIVI Maintenance.
Gedrag en Veiligheid, een onderwerp dat al aardig uitgemolken lijkt door allerhande trainers en coaches, maar waar de wetenschap beslist nog behartigenswaardige zaken over te melden heeft. Total Industrial Maintenance vroeg het bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde om tekst en uitleg.
Welk effect heeft de coronacrisis op hoe er binnen uw onderneming wordt voldaan aan onderhoud van installaties, machines, aandrijvingen, pompen,…? Vertel het ons en ontdek hier meteen hoe het zit bij andere productiebedrijven!
Wil je als manager niet voortdurend hoeven te controleren of je werknemers hun veiligheidsbrillen, gehoorbeschermers, helmen en andere PBM's dragen, dan moet je zorgen dat zij ze ook wíllen dragen. Drie trends die dat bevorderen: comfortabeler, persoonlijker en slimmer.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij T.I.M. 

T.I.M. maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.