Online magazines

30 april 2020 Vakinformatie over technisch onderhoud

wanneer lucht de boel doet draaien...

Ze bestaan echt, dit soort bedrijven: een dak vol zonnepanelen, energiezuinige leds, die worden in en uitgeschakeld door bewegingsmelders, laadpalen voor elektrische wagens op de parking, machines en motoren voorzien van de meest geavanceerde besparingsopties.

De pers­luchtinstallatie echter, die staat al dertig jaar ongestraft energie te vreten. Zolang de perslucht tot bij de eindgebruiker raakt, is er geen vuiltje aan de lucht, zo lijkt het wel. Maar wat dan met de stijgende energieprijzen?

Gauthier Geldhof
Bladmanager T.I.M.

De integratie van technologie en processen vergroot de voorspelbaarheid, zowel van het procesverloop als met betrekking tot het onderhoud. Het vergroot de bedrijfszekerheid door de risico’s te minimaliseren. ‘Condition based maintenance’ bestaat inmiddels al veel langer, maar dat is slechts een begin en geen geïntegreerde oplossing.
Circa 8% van de totale jaarlijkse elektriciteitsafname in de industrie wordt gebruikt voor de productie van perslucht. Schattingen gaan uit dat tot 25% van die energie verloren gaat aan verkeerd gebruik en lekkages.
In de toekomst zal olievervuiling in de Antwerpse haven niet meer onopgemerkt kunnen passeren. Met drones zullen ook kleinere olievlekken gedetecteerd en vervolgens aangepakt worden. Port of Antwerp en UAntwerpen slaan daarvoor de handen in elkaar.
Het coronavirus ontwricht onze economie, nu veel sectoren stilvallen. Ligt het antwoord voor de maakindustrie in dergelijke crisissen in massale automatisering? Draaien in geautomatiseerde bedrijven de machines gewoon door, terwijl de wereld dat niet langer lijkt te doen?
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij T.I.M. 

T.I.M. maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.